Ремонт на покрив в Садово

Ремонт на покрив в Садово. Ръководство за избор на керемиди. Независимо дали разширявате или ремонтирате, ще трябва да изберете керемида, която създава дълготрайно, устойчиво на атмосферни влияния и привлекателно покритие за вашия дом. Тук разглеждаме плюсовете и минусите на продуктите от шисти, глина и бетон.

Покрив от шистиЕстествен покрив от шисти. Изображението е предоставено от Cupa Pizarras.

Керемиди от шисти
Професионалисти:
Естетически издържан – Плочата е естествен камък; всяка плочка е уникална. Плочите от шисти придават чисто, гладко покритие на покрива.
Дълготраен – покривите от шисти могат да издържат повече от 100 години, ако са правилно конструирани. Естественият шисти има изключителна здравина и устойчивост.

Ремонт на покрив в Садово

Продължителността на живота надхвърля известно разстояние от бетона или глината.
Универсалност – шистите предлагат множество опции в различни размери, дебелини и цветове, включително сиво/зелено, синьо/черно. Без значение от стила или размера, шистите могат да се адаптират към всяка форма на покрив от катедрала до селска вила и дори кръгла нова сграда.


Огнеупорен – покривът от шисти е огнеупорен, водоустойчив и устойчив на замърсяване.
Ниска поддръжка
Екологични – гама от изкуствени (влакнест цимент) и рециклирани (смлени шисти и синтетична смола) продукти от шисти станаха много популярни. Въпреки че не могат да се мерят с красотата на естествения шисти, те предоставят по-достъпна и по-лесна за инсталиране алтернатива, която все пак добавя стойност.


Естествен покрив от шистиПокрив от естествени шисти. Изображението е предоставено от Cupa Pizarras
минуси
Висока цена – Естественият шисти струва повече от другите покривни покрития (но издържа по-дълго). Разбира се, цените ще варират в зависимост от вида и използваното количество, тъй като груповите покупки могат да намалят общите разходи.


Трудна инсталация – Монтирането на естествени шисти е по-специализирана работа от повечето други покривни покрития.

Проверете дали вашият изпълнител има опит и поискайте препоръки. Изкуствената плоча може да се монтира относително лесно.
Относителна крехкост – намирането на перфектно съвпадение за счупена естествена плоча може да бъде трудно, тъй като се предлагат в много.


Тегло – Ще трябва да оцените дома си, за да сте сигурни, че може да издържи теглото. Например; 500 x 250 мм шисти = 35,51 кг на квадратен метър. Изработеният от човека шисти обикновено е лек, което ще намали необходимостта от допълнителна армировка в подложката.

Цена за ремонт на покрив в Садово


Глинени керемиди
Професионалисти
Атрактивни – изпечените глинени плочки имат наситен цвят и характер. Това е здрав, естествен материал.
Дълготраен – когато поставите глинени керемиди на покрива си, те ще издържат над 50 години.
Лесен за персонализиране – Ако искате домът ви да се откроява и да бъде уникален, висококачествените и ръчно изработени глинени плочки могат да ви помогнат да направите това, тъй като всяка плочка ще се различава леко по цвят и форма.

Свържете се с нас на посоченият телефон: 0899 85 75 00


Диапазон от ценови опции – с ръчна изработка в скъпия край и фабрично направен в по-евтиния край. Традиционни конструкции – глинените плочки са идеални за традиционни конструкции и ремонти.
Устойчив на огън – намалете риска от пожар във вашия дом.
Запазва цвета – глинените плочки не са склонни да избледняват, тъй като цветът се свързва с материала по време на изпичането в пещта.


минуси
Чупливи – плочките могат да се счупят при настъпване или изпускане. Работата по покрива трябва да се извърши от професионалист.
Тегло – глината не е лек материал и може да изисква добавяне на допълнителна опора, за да стане възможно инсталирането. Ако не, покривните ферми може да не издържат на тежестта.
Висока цена – глинените плочки струват повече от бетона. Но в рамките на гамата от глинени продукти има различни ценови опции.
По-малък – така че полагането отнема повече време
Не е идеален за нисък наклон или плоски покриви.
Червени глинени керемиди

Майстори за ремонт на покрив в Садово

Бетонови керемиди
Професионалисти
Рентабилен – основната причина хората да избират бетон пред глина или шисти е достъпната цена. Изработени от смес от цимент, пясък и вода, бетонните плочки се създават при топлина и високо налягане и се формоват във форма.
Цвят – предлага се в огромна гама от цветове и стилове, особено подходящи за съвременни домове.
Съчетайте шисти и глина – напредъкът в технологиите означава, че бетонът може да имитира цвета и дизайна на глина и плочки от шисти, но на по-ниска цена.
По-големи размери – бетонните плочки се предлагат в широк диапазон от размери, но обикновено са по-големи от глинените, което ги прави по-лесни/бързи за полагане и разходите за труд са по-евтини.

Свържете се с нас на посоченият телефон: 0899 85 75 00


Дълготрайност – производителите предлагат гаранции от 30-50 години.
минуси
Тегло – като цяло бетонните керемиди са по-тежки от глинените, така че може да изискват допълнителна носеща конструкция, която може да увеличи общите разходи за покрива.


Порести – циментовите плочки абсорбират вода, така че са по-податливи на мъх, плесен и ефлоресценция или „варовиков цъфтеж“, който се причинява от реакция между цимент и вода. Въпреки това, някои модерни бетонни плочки твърдят, че са 100% водоустойчиви.
Избледняване – бетонните плочки избледняват с времето, докато шистите и бетонът запазват цвета си.

Фирма за ремонт на покрив на къща в Садово


Липса на характер – трудно е да се съчетаят естествената красота или фините несъвършенства и вариациите в цвета, текстурата и размера на ръчно изработените глинени плочки или естествените шисти.


За исторически имоти или сгради, които трябва да отразяват естествената среда около тях, естественият шисти е добър избор. Тези, които имат за цел да повишат привлекателността на дома и да добавят характер, може да помислят да платят допълнително за глинени плочки или естествена плоча.

Въпреки това, ако имате ограничен бюджет и сте доволни от по-еднородно изглеждащо покривно покритие, изкуствено изработени шисти или бетонни керемиди може да са най-добрият вариант. Бюджетът, стилът на дома и всички изисквания за планиране са важни фактори, когато става въпрос за вземане на решение какъв тип керемида да използвате.

Ремонт на покрив и в по-малките населени места: Ахматово, Богданица, Болярци, Караджово, Катуница, Кочево, Милево, Моминско, Поповица, Садово, Селци, Чешнегирово

Свържете се с нас на посоченият телефон: 0899 85 75 00

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *