Ремонт на покрив и хидроизолация в Младост

Ремонт на покрив и хидроизолация в Младост. Може да предположите, че покривът се нуждае от внимание само когато е повреден или тече. Реалността е, че правилната поддръжка може да помогне за предотвратяване на тази повреда. Това е толкова просто, колкото да извършвате част от собствената си поддръжка на покрива, включително редовни проверки и поддръжка на улуците.

Обадете ни се за оглед и оферта: 0899 85 75 00

Поддръжката на покрива трябва да се извършва всяка пролет и есен и след всяка голяма буря. В зависимост от вида на покрива, който имате и възможностите ви за достъп до него, може да обмислите наемането на професионалист по покрива, за да избегнете нараняване.

Независимо дали наемате професионалист или го правите сами, редовните проверки и почиствания могат да предотвратят проблемите, преди те да станат сериозни. По-долу са изброени седем съвета, които можете да използвате, за да поддържате покрива си и да го поддържате в добро работно състояние за години напред. Да започваме.

Ремонт на покрив и хидроизолация в Младост

РЕДОВНО ПОЧИСТВАЙТЕ УЛУЦИТЕ СИ
Улуците са предназначени да помогнат на водата да се отдалечи от дома ви, което означава, че те са неразделна част от поддържането на покрива ви сух. Ако се запуши, излишната вода може да прелее и да причини гниене на покрива и облицовката. Прочетете тази статия, за да научите повече за последствията от непочистването на вашите улуци.

ПОДРЯЗВАЙТЕ ДЪРВЕТАТА СИ, ЗА ДА НАМАЛИТЕ РИСКА ОТ ЩЕТИ
Големи, зрели дървета могат да създадат красив фон на вашия имот, който също действа като значителна заплаха за вашия покрив.

Дом с големи клони на дървета, простиращи се над покрива

Надвисналите клони могат да паднат по време на буря, оставяйки зейнала дупка в покрива ви. Падащите листа също могат да се натрупат върху вашите керемиди и да задържат влагата отдолу, причинявайки преждевременно разпадане на покрива. Подрежете надвисналите клони, за да предотвратите повредени керемиди, дупки в покрива и натрупване на водорасли.

Фирма за ремонт на покрив и хидроизолация в Младост

ОТСТРАНЕТЕ ОТЛОМКИТЕ ОТ ПОКРИВА СИ
Отломки като листа, малки клончета и пръчки могат да повредят покрива ви и да насърчат растежа на водорасли и гниене на дървото, така че е най-добре да ги премахнете. Може да искате да почистите покрива си, докато подрязвате дърветата си, или просто не забравяйте да го правите всеки път, когато почиствате улуците си.

Можете да използвате покривно гребло за листа или дори нещо толкова просто като кухненска метла, за да изметете отломките от покрива си.

Обадете ни се за оглед и оферта: 0899 85 75 00

ВНИМАВАЙТЕ ЗА ПРИЗНАЦИ НА ПОВРЕДА ВЪТРЕ
Не забравяйте да проверите вътре във вашето таванско помещение за признаци на течове, петна от вода, мокра изолация, структурни повреди, мухъл или места, през които прониква светлина.

Понякога щетите от вода не са много видими само от външния вид на вашия покрив, но могат да бъдат открити, като се търси обезцветяване, влага или локви вътре в тавана.

Не спирайте дотук – погледнете нагоре към таваните на долните нива на вашия дом. Внимавайте за пукнатини, петна от вода или провисване по гредите, които може да са признаци на структурно напрежение. Ако някой от тези признаци е налице, време е за професионална проверка и ремонт на покрива. Прочетете тази статия, за да научите повече за това как да забележите теч на покрива.

Обадете ни се за оглед и оферта: 0899 85 75 00

ПРОВЕРЕТЕ ЗА ПОВРЕДЕНИ ИЛИ ЛИПСВАЩИ КЕРЕМИДИ
Една от най-лесните задачи, които можете да изпълнявате като собственик на жилище, е редовното инспектиране на вашите керемиди, което може безопасно да се извършва от земята около дома ви. Създайте си навик редовно да преглеждате керемиди и не забравяйте да обърнете внимание на това как изглеждат.

износени и повредени керемиди

Има ли области, които изглеждат на ивици? Вашите керемиди изглеждат ли като напукани или повредени? След като направите оценка от земята, следващата стъпка ще бъде да се качите на покрива, за да разгледате по-отблизо щетите.

Майстори за ремонт на покрив и хидроизолация в Младост

  1. ПРОВЕРЕТЕ ФАСЦИЯТА И СОФИТИТЕ ЗА ЩЕТИ ОТ ВОДА
    Дъските, които минават директно зад вашите улуци, се наричат ​​фасционни дъски. Не всички домове имат такива, но тези, които имат, са изложени на риск от щети от вода. С течение на времето водата от запушена улучна система може да се пръсне върху фасцията. Това постоянно излагане на вода може да доведе до тяхното разваляне и гниене.

Страхотното при проверката на вашата фасция е, че не е нужно да се изкачвате по стълба, за да ги проверите. Всичко, което трябва да направите, е да използвате надежден бинокъл, за да видите дали има потенциални проблеми.

Обадете ни се за оглед и оферта: 0899 85 75 00

  1. ОТСТРАНЕТЕ МЪХА И МУХЪЛА
    Спорите на водораслите, мъха и плесените се пренасят лесно от вятъра и могат да се разпространяват от един покрив на друг. Докато водораслите обикновено са безвредни за асфалтовия покрив, мъхът и мухълът могат да бъдат пагубни.

Както мъхът, така и мухълът виреят във влага, така че ако ги забележите на покрива си, може да имате теч. Мъхът е особено опасен за покривите, защото след като пусне корени, той се разпространява много бързо и може да причини повдигане на керемидите.

Много растеж на мъх върху асфалтов покрив

Бригада за ремонт на покрив и хидроизолация в Младост

Ако мъхът не бъде третиран, той може да причини толкова големи щети, че може да се наложи пълна подмяна на покрива. Когато бъдете хванати рано, можете да премахнете мъха с помощта на вода и нежна четка за почистване. Внимавайте да търкате под ъгъл надолу, за да предпазите керемидите от повреда.

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ СВОЯТА РУТИННА ПОДДРЪЖКА?
Сега, след като разгледахме седем начина, по които можете да се грижите за покрива си, надявам се, че се чувствате насърчени да започнете своя собствена рутинна поддръжка. Вашият покрив осигурява защита срещу вятър, дъжд, градушка и силна топлина, така че само с тези няколко прости стъпки можете да поддържате безопасността на вашия дом.

Има обаче няколко задачи по поддръжката на покрива, които е най-добре да оставите на експертите. Чрез дългогодишния опит професионалните майстори на покриви са научили какви проблеми трябва да търсят, за да предотвратят течове, запушени улуци и бъдещи повреди на покрива. Прочетете тази статия, за да научите повече за това как професионалният покривен майстор може да се възползва от вашата рутинна поддръжка.

Обадете ни се за оглед и оферта: 0899 85 75 00

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *