Видове покривни конструкции

Видове покривни конструкции. От естествени материали като дърво до изкуствени като асфалт, има много материали, от които да избирате, когато става въпрос за подмяна на покрив. Всеки от тях има уникални предимства и отличителни дизайнерски елементи, които отговарят на различни стилове и нужди.

Асфалтови керемиди. Това е най-популярният материал за жилищни покриви. Достъпната цена и голямото разнообразие от асфалтови керемиди ги прави привлекателни за собствениците на жилища с ограничен бюджет, които също искат гъвкавост в своя покривен материал. Въпреки че не са толкова издръжливи като другите материали, те имат добра устойчивост на огън и вятър и могат лесно да бъдат ремонтирани или заменени, когато са повредени.

Видове покривни конструкции

Метал. Докато асфалтовите керемиди остават най-популярният избор, металните покривни системи бързо получават все по-голямо признание. Те може да имат по-висока първоначална цена от асфалта, но металните покриви издържат по-дълго и предлагат по-добра устойчивост на вятър и огън. Те също се предлагат в различни видове, като стомана, мед или алуминий, и дори могат да бъдат направени така, че да имитират други покривни материали. Металният покрив също е високоенергийно ефективен вариант. Отличните отразяващи свойства на материала намаляват количеството топлина, погълнато от вашия дом, което води до по-комфортна вътрешна температура.

Видове покривни конструкции
Видове покривни конструкции

Апартамент. Едно от основните предимства на плоските покриви е, че се поддържат лесно. Това е така, защото структурата им позволява на покривачите да имат по-лесен достъп до тях. Опитните изпълнители могат да завършат проверката и всички необходими ремонти за нула време, намалявайки разходите ви за труд. В допълнение, елегантният външен вид на плоския покрив допълва много добре облика на модерните домове.

Плочка. Глинените и бетонните керемиди са начело в списъка по издръжливост. Те са невероятно устойчиви на пожар, силни ветрове и щети от градушка. С гаранции, които ги покриват за дълги периоди, глинените или бетонните плочки са отлична дългосрочна инвестиция.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *