Ремонт срещу подмяна на покрива, кое да избера?

Ремонт срещу подмяна на покрива: Намиране на правилното решение за покрива

Някои собственици на жилища забелязват теч и се паникьосват, че това означава, че имат нужда от изцяло нов покрив. За щастие това не винаги е така.

Проверка на вашия покрив

Първо, направете визуална проверка от земята с помощта на чифт бинокъл. Фокусирайте лещите и проверете всеки сантиметър от покрива и се опитайте да покриете всеки ъгъл. Внимавайте за признаци на стареене като пукнатини, къдрене. Обърнете специално внимание на доловете, вентилационната тръба и всички места, които се счупват или се срещат с покрива. Обшивката и ботушите трябва да са непокътнати, неповредени и на правилното им място. По същия начин ръбът на покрива трябва да е плосък, без признаци на повреда от вятъра.

Ремонт срещу подмяна на покрива, кое да избера?
Ремонт срещу подмяна на покрива, кое да избера?

Ще трябва също да се качите на тавана и да проверите състоянието на дървените части, като ферми и долната страна на покривната настилка, ако се виждат и не са покрити с изолация от пяна. Не трябва да има петна от вода или признаци на изкривяване. Проверете пяната или продуханата изолация за бучки, които са сигурен знак за повреда от вода. Отбележете констатациите си.

Знаци, които показват, че имате нужда от ремонт на покрива

Първият въпрос, който трябва да си зададете е: проблемите концентрирани ли са в определена област? Ако отговорът е да, тогава може би търсите ремонт на покриви . Може да е вдлъбнатина или дупка, причинена от вятър или голямо парче отломки. Въпреки това, само защото това е сравнително малък проблем, не означава, че можете да го отложите за по-късно. При постоянно излагане на слънце и вятър дори и най-малката дупка може да се разшири за кратко време, причинявайки по-широко разпространени щети.

Ремонт срещу подмяна на покрива, кое да избера?

Признаци, че имате нужда от нов покрив

Като оставим настрана възрастта на вашия покрив – асфалтовите покриви, които са на възраст от 20 до 30 години, обикновено са в края на експлоатационния си живот – помислете за констатациите си. Например, широко разпространени увреждания като къдрене, напукани тавани са признаци на стареене. Ако сте забелязали дупки от светлина, докато сте били на тавана, определено ще трябва да проверите покрива си от професионалист.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *