Kонтролен списък за поддръжка на покрива

Kонтролен списък за поддръжка на покрива. Като специалист по покриви , ние силно препоръчваме да включите поддръжката на покриви в редовния контролен списък за поддръжка на дома. Като сте наясно със състоянието на вашия покрив и коригирате малки проблеми, преди да ескалират, вие ще подобрите продължителността на живота, производителността и външния вид на вашия покрив.

Предупредителни знаци за теч на покрива


Не е нужно да се качвате на покрива си, за да забележите признаци на проблем. Най-добре е да оставите това на професионалистите. Вместо това огледайте покрива си от земята с чифт бинокъл, търсейки повредени или липсващи керемиди, петна от ръжда или напукани уплътнители по облицовките, напукани или износени гумени ботуши около вентилационните тръби и маси от мухъл и лишеи. Проверете и вашите улуци за купчини асфалтови гранули. Гранули във вашите улуци могат да показват, че вашите асфалтови керемиди са към края на експлоатационния си живот.

Kонтролен списък за поддръжка на покрива
Kонтролен списък за поддръжка на покрива

Други признаци на течове на покрива
Можете също така да проверите другите части на дома си за ранни признаци на течове от покрива. Отидете на тавана си и потърсете мокра изолация или слънчева светлина, надничаща през покрива. И двата знака означават, че вашият дом е уязвим от течове. Можете също така да потърсите тъмни участъци по таваните, петна от вода по тръбите, вентилиращи бойлера или пещта, и олющена боя от долната страна на надвесите на покрива. Като специалист по покриви препоръчваме да ни се обадите за професионална проверка, ако забележите някой от тези признаци.

Нашите услуги за инспекция на покриви


Нашите професионални услуги за инспекция и поддръжка на покрива ще осигурят по-точна картина на състоянието на вашия покрив. Водата може да пътува от единия край на покрива ви до другия, което затруднява определянето на източника на теч без професионална помощ. Можем също така да определим състоянието на вашата покривна основа и да видим дали има скрити повреди по конструкцията на вашия покрив. Можем да забележим малки проблеми, преди да причинят скъпоструващи щети от вода, затова предлагаме да насрочите професионална проверка поне два пъти годишно.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *