Какво прави жилищните и търговските покриви различни?

Какво прави жилищните и търговските покриви различни?. Може да си мислите, че всички покриви са еднакви, но те всъщност имат различни изисквания и спецификации. По-специално жилищните и търговските покривни системи имат свои специфични нужди, така че е важно да разберете основните им разлики. Това ще ви помогне да изберете перфектната покривна система за вашата сграда. Ето някои от основните разлики между жилищни и търговски покриви:

Монтаж: В зависимост от размера на конструкцията, инсталирането на търговски покриви може да отнеме седмици, докато жилищните покриви обикновено отнемат само няколко дни. Търговските покриви обикновено са по-скъпи, защото изискват специализирани инструменти, материали и оборудване за безопасност на място. Вашият изпълнител може да се наложи да откъсне по-голяма площ, преди да може да продължи ремонтът или монтажът.

Какво прави жилищните и търговските покриви различни?
Какво прави жилищните и търговските покриви различни?

Какво прави жилищните и търговските покриви различни?

Наклон: Жилищните покривни системи имат стръмни наклони, поради което те са ключов елемент за ограничаване на привлекателността. Покритите площи също са по-малки, което означава, че покривът не оказва голям натиск върху конструкцията. В зависимост от използваните материали жилищните покриви се поддържат и по-лесно. Търговските покриви, за разлика от тях, имат лек или плосък наклон, за да приспособят структурните промени, което означава, че не се виждат от бордюра. Те обикновено изискват повече поддръжка, тъй като обикновено покриват по-голяма площ.

Материали: Покривните материали за търговски и жилищни покриви се различават по цена и дълготрайност. Те също имат свои собствени препоръчани приложения за осигуряване на върхова производителност. Херпес зостер, плочки и шисти са най-често срещаните материали, използвани в жилищните покриви, тъй като всеки от тези навеси лесно отделя валежи, когато е монтиран на стръмен склон. Търговските покриви обикновено използват еднопластова мембрана или модифициран битум, тъй като тези материали могат да покрият големи площи на достъпна цена, като същевременно предлагат отлична производителност.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *