Често срещани причини за течове на покрива

Често срещани причини за течове на покрива. Течащ покрив причинява повече проблеми, отколкото досадна „капка“ от тавана ви; може да повреди изолацията на тавана и покривната ви настилка и да доведе до растеж на мухъл и плесен и намалена енергийна ефективност.

Течовете на покрива могат да се дължат на няколко причини, всички от които ще изискват незабавна помощ от професионален изпълнител на покриви . Ето някои често срещани виновници за теч на покрива:

Разхлабени, напукани или гниещи керемиди: Ако вашият покрив е на 20 до 30 години, може да забележите признаци на стареене, като напукване или гниене. В някои случаи херпес зостерът може да се разхлаби и да падне на земята. Отслабеният външен слой ще разкрие подложката; продължителното излагане на вятър и слънце може да износи слоевете и в крайна сметка да причини течове. Ако вашият покрив е в такова състояние, трябва да го прегледате. Вашият покрив може да се нуждае само от ремонт, който определено ще струва по-малко и, ако е направен правилно, може да удължи живота на покрива ви с няколко години. Това е достатъчно време за подготовка за планирана подмяна на покрива

Често срещани причини за течове на покрива

.Издърпване на покривни гвоздеи: Освен покривните керемиди, покривните гвоздеи понякога могат да се отдръпнат. Това оставя малки дупки, през които водата може лесно да проникне, особено когато е близо до ръба на покрива, където може да проникне дъжд от вятъра. Тези малки дупки обикновено са незабележими за необученото око, но не и когато покривът ви бъде инспектиран от професионални майстори на покриви . Ранното улавяне на този проблем ви помага да предотвратите по-големи разходи за ремонт или дори преждевременна смяна на покрива.

Често срещани причини за течове на покрива
Често срещани причини за течове на покрива

Повредена или изместена облицовка: обшивката е парче метал, което предпазва долините и всяко място, където покривът се среща с вертикална повърхност, като стени и капандури. Ако се повреди или измести от силни ветрове, това може да остави пукнатините в покрива открити, което улеснява навлизането на дъждовна вода. Навременните ремонти могат да помогнат за смекчаване на течове, причинени от мигащи проблеми.

Напукани гумени ботуши: Водопроводните отвори и всичко, което стърчи от покрива, изискват гумен „ботуш“, който работи като мигане, като защитава зоната, където се среща с покрива. Продължителното излагане на външни условия в крайна сметка ще напука гумената обувка, което означава, че трябва да бъде сменена. Редовната поддръжка и навременните ремонти помагат да се открият тези проблеми и да се предотвратят течовете на покрива.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *