Цялостен ремонт на покриви цени

Цялостен ремонт на покриви цени. Рано или късно собственикът, който следи състоянието на своята страна или селска къща, има желание да я актуализира. Собствениците на жилища, закупени на вторичния пазар, също се опитват да променят радикално външния вид на сградата.

Говорейки за промени във външния вид, на първо място имаме предвид почистване, ремонт или облицовка на фасадата, както и ремонт или подмяна на покрива. Тогава, първи по важност, собствениците са изправени пред два въпроса: изборът на покривни и фасадни материали, както и цената на такива ремонти.

Свържете се с нас за оглед и оферта относно услугата – ремонт на покрив! 

0899 85 75 00

Въпросът за спестяването винаги е бил актуален за всички, а в последно време стана особено остър. Ето защо не е тайна, че задачата на всеки, който е започнал ремонта на крайградски недвижими имоти, е да максимизира спестяванията с приемливо качество. Компанията разбира това добре и се опитва да предложи на своите клиенти набор от строителни и ремонтни услуги, както и покривни и довършителни материали, оптимизирани за съотношението цена-качество.

Цялостен ремонт на покриви цени
Цялостен ремонт на покриви цени

Цялостен ремонт на покриви цени

Основните покривни материали през последните години бяха покривен материал, шисти, калай и някои други. Тези материали не са издръжливи и се нуждаят от чести ремонти. Ако не говорим за пълна подмяна на покривния материал, тогава можете да опитате да възстановите или ремонтирате старото покритие, придавайки на къщата по-достоен вид.

Въпреки това, не трябва да забравяме за фермовата система, която през годините на експлоатация може да бъде силно отслабена. По-добре е да поверите диагностиката и анализа на покрива на специалисти. В зависимост от състоянието на носещите елементи може да изискват лек ремонт или укрепване, подмяна на някои елементи или цялостна реконструкция.

Ако говорим за пълната подмяна на покривния материал, тогава трябва да направите своя избор не само въз основа на неговата цена и външен вид, но и да обърнете внимание на надеждността и качеството. Най-разпространените днес са: метална керемида, гъвкава керемида, покривен профилиран лист, композитна керемида, битумна керемида. Всички те имат своите предимства и недостатъци.

Частичен ремонт на покриви

В зависимост от избора на покривен материал ще зависи и технологията на монтажа му. Тези. не винаги е възможно да се демонтира един покривен материал и да се постави друг без подготовка. Това може да изисква сериозни промени и съответно допълнителни разходи. Най-добре е да се свържете с професионални покриви, преди да закупите покривни материали.

Специалистите ще дадат необходимите съвети, препоръки и, ако е необходимо, ще направят оценка за работата. Това ще ви позволи не само да балансирате по-точно разходите за ремонт, но и да закупите точно необходимите материали. Ако решите да поверите ремонта на професионалисти, тогава строителната фирма ще извърши закупуването и доставката на материали.

Повечето селски къщи са построени от дървени трупи и дървен материал. Разбира се, дървото е постоянно изложено на влага под формата на дъжд, сняг, роса, мъгла и пр. Влагата има разрушителен ефект върху дървото, което отслабва под въздействието на гниене и мухъл. Освен това насекомите правят своя отрицателен „принос“. Преди всичко е необходимо да се инспектират и, ако е необходимо, да се ремонтират и укрепват стените и основата. В някои случаи може да се наложи подмяна на долните корони на дървената къща с нови. Необходимо е дървото да се изсуши и третира със специални състави от антисептици и др.

Свържете се с нас за оглед и оферта относно услугата – ремонт на покрив! 

0899 85 75 00

Ремонт на покрив цена на квадрат

За да защитите стените на сградата, е необходимо да ги отървете от влага. Може би най-компетентният вариант би бил инсталирането на шарнирна вентилирана фасада. При този дизайн стените са надеждно защитени от атмосферни влияния и в същото време са добре вентилирани, което гарантира сухота. Като външно покритие могат да се използват редица фасадни материали, но ако говорим за съотношението цена-качество, тогава за селска или селска къща това може да бъде винил или метален сайдинг.

Вентилираната фасада предполага възможност за полагане на слой топлоизолация. Тази опция, разбира се, ще струва повече, но ще ви помогне да спестите отопление през зимата, т.к. В същото време топлинните загуби на къщата са значително намалени.

Цялостен ремонт на покриви цени

За да се предпазят стените и основата от излишната влага, е необходимо да се монтира дренажна система. Ако решите да оставите старите канали, тогава трябва да проверите работата на системата и, ако е необходимо, да я поправите. Между другото, такава проверка трябва да се извършва поне веднъж годишно. По тази тема вече е написана отделна и подробна статия в блога.

Необходимо е да се направи сляпа зона около периметъра на къщата и ако е, тогава проверете състоянието й. Ако е необходимо, поправете го. Сляпата зона ще предпази основата на къщата от отмиване от вода, изтичаща от покрива. Не забравяйте да направите хидроизолация на основата и мазето.
Монтирането на снегозадържатели на покрива струва малко пари и по принцип не е задължително, но ще ви спести от други възможни проблеми – повреда на покриви, улуци, близки обекти и т.н.

Фирми за ремонт на покриви

Ако планирате да ремонтирате стара къща, но не знаете откъде да започнете, свържете се със строителна компания. Компетентните майстори ще извършат проверка и ще дадат необходимите съвети. Специалист на място ще изготви оценка за работата и след съгласуване на нюансите ще бъде сключено споразумение между нас. Ние сами ще закупим всички необходими материали и компоненти, за което ще предоставим отчет. Работата ще бъде извършена качествено и в най-кратки срокове.

Свържете се с нас за оглед и оферта относно услугата – ремонт на покрив! 

0899 85 75 00

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *