Ремонт на покрив в Шумен

Ремонт на покрив в Шумен. Знаете ли как да разпознаете признаците, че вашият покрив се нуждае от ремонт или подмяна? Ако виждате един или повече от тези признаци, вероятно е време покривът ви да бъде прегледан от професионалист. Тези знаци ще ви помогнат да решите дали вашият покрив се нуждае от ремонт или подмяна, в зависимост от сериозността. Пренебрегването на тези проблеми е рецепта за бедствие и обикновено води до значителни щети и по-високи разходи по-късно.

Фирма за ремонт на покрив в Шумен

11 знака, че вашият покрив се нуждае от ремонт или подмяна

Стар покрив
Това е най-лесният знак, че вашият покрив се нуждае от ремонт или подмяна! Не можете да избягате от факта, че покривът ви ще остарее! Всички покриви стареят по различен начин в зависимост от много фактори като техники за монтаж, вентилация и климат, но като цяло те са проектирани да издържат около 20-25 години. Ако вашият имот наближава тази възраст или е по-стар и никога не сте сменяли покрива, може да е добре да го прегледате от професионалист.

Свържете се с нас за оглед и оферта относно услугата – ремонт на покрив в Шумен: 

0899 85 75 00

Ако не сте сигурни за възрастта на вашия имот или вашия покрив, може да ви бъде полезно да огледате покривите на съседите, за да ги сравните. Къщите вероятно са построени по едно и също време. Ако покривите на всичките ви съседи изглеждат в по-добра форма от вашия, вероятно е време да го прегледате и да помислите за смяната му!

Ремонт на покрив в Шумен
Ремонт на покрив в Шумен

Цена за ремонт на покрив в Шумен

Липсващи, счупени
Липсващи или счупени керемиди могат да означават дупки в покрива и излагане на елементи. Това вече може да причинява малки течове, които все още не сте забелязали и ако не го разгледате скоро, може да се сблъскате с по-сериозни течове и щети, които ще изискват спешен ремонт или спешна смяна на покрива.

Извити, навити или изкривени
трябва да лежи хоризонтално на покрива ви. Нагъването, извиването или изкълчването на керемидите често се причинява от намокряне и набръчкване на филцовата подложка. Без функционални керемиди на вашия покрив, течовете ще станат често срещано явление. Ако забележите изкривяване, извиване или изкривяване на керемидите, трябва да помислите за ремонта им.

„Оплешивяващи“ керемиди и керемиди във вашия канал
Ако керемидите ви са оплешивяващи и/или намерите много парчета керемиди в улука си, имате сериозен покривен проблем. Покрив, който губи много гранули, е към края на полезния си живот. Колкото по-дълго се остави този проблем да продължи, толкова по-голям ще стане рискът от течове.

Ремонт на покрив на къща в Шумен

Корозиращи покривни улеи
Покривните улеи са V-образни канали, които минават по вътрешните ъгли на покрива. Те могат да корозират, особено ако задържат листа. Листата и други заклещени отпадъци означават, че дъждовната вода не се оттича правилно, така че скоро ще прелее и ще капе върху покрива ви. Покривните улеи трябва да имат доста дълъг живот (около 20 години), но ако покривът ви е под дървета, това ще бъде съкратено и трябва да го проверявате редовно.

Ако в долината се появи дупка от ръжда, това ще доведе до постепенно изтичане, което се влошава с времето. Един издайнически признак за теч от ръждясала долина е оцветен таван под зоната на долината. Ако вашите покривни улеи са корозирали, може вече да има значителни щети по покрива ви, затова ви съветваме да го прегледате от професионалист, за да решите дали покривът ви се нуждае от ремонт или подмяна.

Ремонт на покрив в Шумен

Растеж на мухъл или мъх на вашия покрив


Мъхът расте много лесно върху покривните шиндли, особено в пространствата между керемидите. Мъхът обикновено расте най-вече върху участъци от покрива, които не са изложени на много слънчева светлина (което го изсушава), като северната страна или места, засенчени от дървета. Мъхът може да бъде труден за почистване и много вреден за покрива, ако бъде оставен да се утвърди.

ИТ действа като гъба, попивайки и съхранявайки дъждовната вода. След това част от тази вода попада под керемидите и се накисва в основата на покрива. В крайна сметка тя ще насити покривната обвивка отдолу. Изтичането на дъждовна вода, причинено от мъх, също може да доведе до сериозни проблеми с мухъл във вътрешността на вашия дом.

Свържете се с нас за оглед и оферта относно услугата – ремонт на покрив в Шумен: 

0899 85 75 00

Ако вашият мъх не е много лош, можете да опитате да го изчеткате с метла. Можете също така да прилагате химикали. Препоръчваме да избягвате измиване под налягане с вода, тъй като това може да увеличи щетите от влага под керемидите.

Петна по тавана
Един вътрешен знак, че вашият покрив се нуждае от ремонт или подмяна, е ако видите кафяви петна, петна или пръстени по тавана. Ако потъмнеят или растат след дъжд, трябва да се вземат на сериозно, тъй като могат да са индикация за сериозен теч. Може да е трудно да се определи действителният теч, особено тъй като водата не винаги изтича право надолу. Водата често тече по панели и греди, преди да капе върху изолацията и надолу към тавана. Първоначалният теч често се намира доста далеч от кафявите петна по тавана. Поради това най-добре е да извикате специалист по покриви, за да открие теча и да оцени щетите, преди да доведе до още по-големи щети.

Течове и щети от вода


Течът може да причини сериозни структурни щети (тъй като водата започва да прониква в порестите материали във вашия дом) и опасно развитие на мухъл (което може да представлява сериозен риск за здравето) много преди да забележите, че има проблем. Тъй като това се случва постепенно, дори малък теч може да бъде критичен. Когато водата навлезе в дома и има възможност да се застояе, спорите на мухъла могат да покълнат само за 48 часа. Друга малко позната опасност от теча на покрива е пожарът.

При изтичане на вода в електрически инсталации, разклонителни кутии, плафониери и др., които не са хидроизолирани, съществува риск от късо съединение и следователно пожар. Едно последно нещо, което трябва да знаете е, че повечето застрахователни компании няма да ви покрият щети, причинени от постепенно изтичане, тъй като могат да го класифицират като небрежност. Важно е да се проверяват за малки течове и да се отстраняват, преди да причинят опустошителни щети.

Мека и изгнила покривна обшивка


Обшивката е защитен слой, поставен върху гредите и фермите на вашата покривна конструкция и под керемидите на вашия покрив, за да предотврати проникването на влага през покрива. Този слой обикновено е направен от шперплат в Нова Зеландия, което го прави особено податлив на гниене и увреждане от вода, когато е изложен на продължителна излишна влага.

Въпреки че обшивката не се вижда, тя е много важна за структурата на вашия дом. Ако обшивката на покрива е изгнила или мека, тя няма да може да издържи тежестта на покрива и това може да доведе до някои сериозни структурни проблеми.

Някои издайнически признаци на гниеща покривна обшивка са петна по тавана или вътрешните стени, напукана боя, олющени тапети, тъмни водни петна по гредите или изолацията и провиснал таван или линия на покрива (причинени от напоена с вода обшивка). Важно е да се отбележи, че изгнилата покривна обшивка не може да бъде ремонтирана. Трябва да се смени.

Дневна светлина, видима през покривните дъски
Ако през покрива се вижда дори малко количество дневна светлина, това може да е знак, че нещо не е наред. Ако дневната светлина може да проникне, може и дъждът! Качете се на тавана си в слънчев ден, за да видите дали има дупки, през които преминава светлина. Проверете за влага в изолацията едновременно, тъй като това може да е знак, че водата преминава. Ако установите, че преминава светлина или влага в изолацията, препоръчваме ви да се обадите на специалист по покриви, за да го провери.

Обшивката около комина ви е повредена или липсва


Мигането обикновено се среща там, където има фуги на вашия покрив, като например в покривни улеи и около комини, капандури и вентилационни отвори. Обшивката обикновено се изработва от устойчиви на корозия метали, но може да бъде направена и от пластмаса и други композитни материали. Мигането е проектирано да пренасочва водата далеч от покрива към улуците.

Осигурява водоустойчиво уплътнение специално за защита срещу течове. Когато обшивката е повредена или влошена, рискът от течове се увеличава значително. Важно е да се уверите, че вашето мигане е в добро състояние, за да предотвратите сериозни повреди и скъпи ремонти по-нататък.

Работим с услугата ремонт на покриви в цялата област Шумен и всички общини и малки населени места:

Велики Преслав Велики Преслав, Драгоево, Златар, Имренчево, Кочово, Миланово, Мокреш, Мостич, Осмар, Суха река, Троица, Хан Крум Венец Борци, Боян, Буйновица, Венец, Габрица, Денница, Дренци, Изгрев, Капитан Петко, Осеновец, Страхилица, Черноглавци, Ясенково –
Върбица Божурово, Бяла река, Върбица, Иваново, Конево, Крайгорци, Кьолмен, Ловец, Маломир, Менгишево, Методиево, Нова Бяла река, Станянци, Сушина, Тушовица, Чернооково
Каолиново Браничево, Гусла, Дойранци, Долина, Загориче, Каолиново, Климент, Лиси връх, Лятно, Наум, Омарчево, Пристое, Сини вир, Средковец, Тодор Икономово, Тъкач

Свържете се с нас за оглед и оферта относно услугата – ремонт на покрив в Шумен: 

0899 85 75 00

Добри майстор и фирма за ремонт на покриви на къщи


Каспичан Върбяне, Златна нива, Каспичан, Каспичан, Косово, Кюлевча, Марково, Могила, Плиска
Никола Козлево Векилски, Вълнари, Каравелово, Красен дол, Крива река, Никола Козлево, Пет могили, Ружица, Хърсово, Цани Гинчево, Църквица –
Нови пазар Беджене, Войвода, Енево, Жилино, Зайчино Ореше, Избул, Мировци, Нови пазар, Памукчии, Писарево, Правенци, Преселка, Сечище, Стан, Стоян Михайловски, Тръница
Смядово Александрово, Бял бряг, Веселиново, Желъд, Кълново, Ново Янково, Риш, Смядово, Черни връх, Янково
Хитрино Байково, Близнаци, Висока поляна, Върбак, Длъжко, Добри Войниково, Единаковци, Живково, Звегор, Иглика, Калино, Каменяк, Развигорово, Сливак, Становец, Студеница, Тервел, Тимарево, Трем, Хитрино, Черна –
Шумен Белокопитово, Благово, Васил Друмев, Велино, Ветрище, Вехтово, Градище, Дибич, Друмево, Ивански, Илия Блъсково, Кладенец, Костена река, Коньовец, Лозево, Мадара, Мараш, Новосел, Овчарово, Панайот Волово, Радко Димитриево, Салманово, Средня, Струино, Царев брод, Черенча, Шумен

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *